S?? tar du en s??kerhetskopia p?? ditt Facebook-konto

Fb_download

Nu är det är snart en månad sedan som Facebooks Mark Zuckerberg meddelade på Facebooks blogg att:

”we’ve built an easy way to quickly download to your computer everything you’ve ever posted on Facebook and all your correspondences with friends: your messages, Wall posts, photos, status updates and profile information.”
(Källa här: http://blog.facebook.com/blog.php?post=434691727130)

Sedan dess har jag med jämna mellanrum gått in på Konto > Kontoinställningar för att se om jag också har fått möjligheten att ladda ner en kopia på alla de pärlor jag har strött ut över Facebook sedan dag 0 – men si, nej…

Saken är den att den funktionen inte ännu finns om man använder Facebook på något annat språk än engelska. Så för att kunna ta en backup på din FB-aktivitet ska du först byta ditt FB-språk till English (US), det gör man längst ner till vänster på en Facebook-sida (klicka där det står Svenska, Suomi eller vad du nu har för språk). Sedan går du in på Account > Account settings som finns högst uppe till höger på varje FB-sida och väljer Download your information. FB sätter då igång och samlar ihop all information, det kan ta en stund (för mig tog det en timme och 45 minuter). När det är gjort får du ett e-postmeddelande med en länk att klicka på, den leder till nedladdningssidan. Så anger du ditt lösenord och klickar på Download. Alla statusar, foton, meddelanden etc. landar sedan snyggt i datorn i form av en zip-fil. Om du vill går det bra att byta språk på FB-interfejset nu.

Sedan gäller det ju att upprepa den proceduren med jämna mellanrum, så att nu ingenting värdefullt riskerar att gå förlorat. 

Vi tackar IDG.se som förklarade för oss att nedladdningen än så länge kräver språkbyte på FB. 
(Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.349319/sa-sakerhetskopierar-du-ditt-facebookkonto)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s