Japanskt filterkaffe ser precis ut som v??rt, men ??r finare p?? n??got s??tt, h??vdar NY Times

Media_httpgraphics8ny_jfief

Nu ??r superduperdyra espressomaskiner ute, liksom pressokaffe i fransk stil, h??vdar New York Times. F??r numera ska man brygga kaffe p?? det japanska s??ttet. Som ni ser p?? bilden tycks det inbegripa en kaffepanna, en tratt och en kanna som man h??ller vatten ur. Den ser i och f??r sig precis ut som som mormors gamla kanna, men NYT f??rklarar att dess smala svanhals ”produces a thin, precise stream, and the handle brings your hand into a naturally balanced position ??? instead of flooding the filter and letting it drip, you deliver a measured amount of water over a period of several minutes”.

Jaha. Men n??r jag brygger kaffe i plasttratt med Pirkka-kaffefilter tar det minsann ocks?? flera minuter, s?? vad ??r skillnaden? Annat ??n att de filter och kannor och grejs som man beh??ver f??r ”japanskt” kaffe kostar mellan 15 och 50 USD styck.

N??gon som ??r klokare ??n jag kan ju klicka p?? l??nken under bilden f??r att l??sa hela texten och f??rklara p?? vilka avg??rande punkter det h??r kaffet skiljer sig fr??n v??rt Kulta-Katriina – annat ??n att det g??rs p?? olika b??nor, det fattar jag ju, s?? naturligtvis smakar det annorlunda ??n det ljusrostade blaj man dricker h??r. Men i ??vrigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s